Stor Premier League-klub kan få frataget point

Af: Nicolai Busekist

|

05/04/2022 16:00

Mest læste i dag

Klubben kan stå over for en pointreduktion, hvis klubben findes skyldig i regelbrud. 

Adskillige Premier League-klubber har igangsat en analyse af Evertons regnskaber på grund af mistanke om, at de har overtrådt de økonomiske regler i de sidste to år.

Everton offentliggjorde ​​deres 2020/21-regnskaber i sidste uge, hvor mange klubber siden har været forvirrede over, hvordan de har kunne holde sig inden for grænserne, efter at have annonceret et tab på over en milliard kroner

Klubbens samlede tab over de sidste tre år er på svimlende 3,3 milliarder kroner, og det er et brud på reglerne. 

I henhold til Premier League-reglerne må klubber kun tabe en milliard over en treårig periode. Investeringer i stadioner og infrastruktur, kvindefodbold og samfundsprojekter er undtaget fra beregningerne.

Ifølge CaughtOffside overvejer de utilfredse klubber deres muligheder, og afventer resultatet af deres analyse og har ikke udelukket at sagsøge Everton. 

Potentielle sanktioner, hvis klubben bliver fundet skyldige i et brud, omfatter store bøder og i værste fald en pointreduktion. 

Everton er dog overbevist om, at de overholder Premier Leagues regler og er overbeviste om, at deres regnskab vil blive underskrevet og godkendt af Premier League.

En potentiel pointreduktion vil kunne få alvorlige konsekvenser for klubben, da de kun er tre point over nedrykningsstregen. Klubben har dog spillet to kampe mindre end Watford, der ligger lige under dem.