Træner fik fyreseddel få minutter efter stort nederlag

Af: Nicolai Busekist

|

30/01/2023 07:56

Mest læste i dag

Der gik ikke mere end få minutter, inden han stod med en fyreseddel i hånden, da Aberdeen med Jim Goodwin i spidsen tabte 0-6.

Da Aberdeen lørdag tabte med hele 0-6 til Hibernian i den skotske Premier League, blev der truffet en kontant og hurtig beslutning af ledelsen i den skotske klub.

Kun 19 minutter efter dommerens sidste fløjt, blev det meldt ud af Aberdeen, at man havde valgt at fyre cheftræner Jim Goodwin. Det skriver Ritzau.

Til trods for, at det spillede en rolle, var det ikke blot det store nederlag lørdag, der var årsag til, at Goodwin endte med at få en fyreseddel.

Hvad der også spillede ind var, at de mandag i sidste uge blev sendt ud af den skotske pokalturnering, hvor de tabte til et hold fra den sjettebedste række.

Hertil måtte de i forrige runde i den skotse Premier League også se sig slået af Hearts. Igen var der tale om et større nederlag, da Aberdeen måtte forlade banen med et resultat på 5-0.

I forbindelse med udmeldingen af fyringen, har klubformand Dave Cormack ikke holdt sig tilbage med hensyn til kritikken af den nu tidligere træner.

"Jeg mødtes med Jim efter kampen. Jim er en gennemført god fyr. Han kom op, gav mig et kram og sagde 'det er ikke godt nok'," lød det fra Cormack ifølge Ritzau.

"Han har givet alt, hvad han kunne, men det simple faktum er, at resultaterne efter VM-pausen har været fuldstændig uacceptable, og vores resultater på udebane er fuldstændig forfærdelige."

Det er kun blevet til en enkelt sejr i de otte kampe, som Aberdeen har spillet, siden den skotske liga vendte retur efter VM-pausen. Seks af disse kampe er endt med et nederlag.

Jim Goodwin nåede at stå i spidsen for Aberdeen i mindre end et år, inden han fik en fyreseddel i hånden. Ved sin afgang, ligger klubben nr. 7 i den skotske Premier League.