Trist nyt for FC Barcelona

Af: Emil Martesen

|

15/09/2023 10:44

Fodbold
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Nu er der trist nyt for den catalonske storklub.

Mest læste i dag

I den seneste udvikling har LaLiga truffet en drastisk beslutning om at skære FC Barcelonas budgetter næsten i halvt.

En beslutning der sender chokbølger gennem fodboldverdenen.

Denne beslutning kommer som et svar på den catalanske storklubs overforbrug, hvor deres tidligere forbrugsgrænse lå på en svimlende sum af 649 millioner euro, svarende til godt 4,8 milliarder danske kroner.

LaLiga har nu derfor taget konsekvenser og fastsat en ny grænse for den catalonske storklub, der begrænser deres udgifter til 270 millioner euro, eller godt to milliarder kroner.

Denne justering er et resultat af en økonomisk ustabil situation, hvor klubben har modtaget en stor udbetaling for tv-rettigheder og har benyttet sig af et par finansielle finter.

Det skriver TV 2.

Ligapræsident, Javier Tebas, lægger heller ikke skjul på, at det nu er op til FC Barcelona at justere deres udgifter, så de igen er i overensstemmelse med LaLigas forbrugsgrænse:

"Det kommer an på Barca og deres forretningsplan", siger han, og tilføjer at det er svært at vurdere, hvornår klubben vil være i stand til at opfylde disse nye krav.

Denne nye økonomiske virkelighed for FC Barcelona betyder sandsynligvis, at klubben vil undgå store indkøb i det kommende transfervindue i januar, på trods af nylige afgange af store navne som Sergio Busquets, Jordi Alba og Ousmane Dembele.

I mellemtiden fortsætter Barcelonas største rival, Real Madrid, med at have LaLigas højeste forbrugsgrænse, der ligger på 727 millioner euro, eller cirka 5,4 milliarder kroner. Dette efterfølges af bysbørnene fra Atletico Madrid med en grænse på 296 millioner euro, svarende til cirka 2,2 milliarder kroner.