Wilfried Zaha køber fodboldklub sammen med kendt rapper

29/06/2023 06:45

|

Nicolai Busekist

Foto: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Mest læste i dag

Wilfried Zaha kan ikke blot kalde sig professionel fodboldspiller. Han kan nu også kalde sig holdejer, efter at have købt klubben Croydon Athletic med rapperen Stormzy.

Det er bestemt ikke uhørt, at fodboldspillere vælger at involvere sig i ledelse og ejerskab af fodboldklubber. De fleste venter dog med dette, indtil de har indstillet deres aktive karriere.

Dette er ikke tilfældet for Crystal Palace-angriber Wilfried Zaha, der sammen med rapperen Stormzy har købt det engelske fodboldhold AFC Croydon Athletic.

Det oplyser klubben i en meddelelse tirsdag ifølge Ritzau.

Zaha er født i Elfenbenskysten, men som barn flyttede han med sin familie til England. Derfor har han fået hovedparten af sin opvækst i Croydon, som er en bydel i det sydlige London. Det samme er tilfældet for Stormzy.

De to stjerner er ikke ene om at have overtaget den engelske klub. Med i handel er også Crystal Palaces mangeårige chef for spillerpleje, Danny Young.

"Konsortiet vil eje, drive og udvikle deres barndomsbys fodboldhold," skriver Croydon Athletic i en meddelelse.

Klubben tilføjer, at der endnu ikke er helt styr på det sidste papirarbejde, men dette forventes at være klaret inden længe.

Desuden lyder det, at Stormzy, Zaha og Young i fællesskab ser frem til at kunne 'udvikle en fællesskabsfølelse i den bydel, der selv gav dem deres egne muligheder'.

Flere andre kendisser har på det seneste investeret i fodboldklubber, hvilket omfatter skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, der købte den walisiske klub Wrexham i 2020.

Hertil er det også værd at nævne, at den amerikanske skuespiller Michael B. Jordan er investor i Bournemouth. NBA-legenden LeBron James har også valgt at investere penge i fodboldens verden, da han er indehaver af en aktiepost i Liverpool.