Christian Horner lægger pres på Perez med ny udtalelse

Af: Nicolai Busekist

|

23/08/2023 05:58

Mest læste i dag

Christian Horner har lagt pres på Sergio Perez, hvis kontrakt med Red Bull Racing udløber ved udgangen af 2024-sæsonen.

I den kommende weekend vender Formel 1-feltet retur til banen efter en obligatorisk sommerferie. Her skal Sergio Perez forsøge at gøre op med de mangelfulde præstationer, som han har leveret i en stor del af sæsonen.

Forud for dette, har Red Bull-teamchef Christian Horner udtalt sig om Perez' situation. I denne forbindelse har han forsøgt at nedtone rygterne om, at han kan miste sit sæde allerede i starten af næste sæson.

"Vi har en kontrakt," sagde Horner til Speedcafe, da han blev spurgt om Perez' situation.

"Vi er glade for Checo (Perez, red.), og han vil være vores kører næste år."

Efter at have vundet Monacos Grand Prix sidste år, skrev Perez under på en toårig kontraktforlængelse med Red Bull. Det betyder, at han har en kontrakt med holdet, der løber til udgangen af den næste sæson.

Der har der været sået tvivl om hans fremtid på holdet, da han har kæmpet for at kunne holde trit med holdkammeraten Max Verstappen i denne sæson.

I den kommende weekend er det tid til Hollands Grand Prix, hvorfor Verstappen vil være på hjemmebane. Bliver det til endnu en sejr for den unge stjerne, vil han have tangeret Sebastian Vettels rekord på ni løbssejre i træk.

Og dette har tilsyneladende fået Horner til at øge presset på Perez, som i forvejen må mærke til dette.

"I forhold til 2025, så tror jeg, at det er godt at have muligheder. Max er fastlåst indtil 2028. Checos kontrakt løber til udgangen af næste år," sagde han.

"Hvis Checo leverer, beholder vi ham. Hvis han ikke gør, uanset årsagen, så er det... Men det vil ikke kun være begrænset til AlphaTauri-kørere. Der er en frygtelig masse kørere i pitlane, der gerne vil køre i en Red Bull-bil."

Derudover har han også gjort det klart, at alder ikke kommer til at have betydning for deres valg. Derfor er det ikke udelukket, at Daniel Ricciardo bliver valgt som afløser efter 2024-sæsonen.

"Jeg ser ikke alder som en barriere," sagde Horner, da han blev spurgt, om Daniel Ricciardo ville blive betragtet som for gammel i 2025.

"Når jeg ser, hvad Fernando Alonso gør, og Lewis Hamilton... Det handler om, hvad der er heroppe (mentaliteten, red.). Det er det, der tæller."