Christian Horner taler ud om ønske til Perez-afløser

Af: Nicolai Busekist

|

29/09/2023 07:17

Det står efterhånden klart, at Sergio Perez ikke har en fremtid hos Red Bull. Nu udtaler teamchef Christian Horner sig om potentiel afløser.

Mest læste i dag

Red Bull-teamchef Christian Horner har udtalt, at det ville være 'ideelt' at finde en fremtidig holdkammerat til Max Verstappen blandt deres nuværende pulje af kørere.

I denne sæson er det ikke gået godt for Sergio Perez, der ellers fik en god start på året, hvor han vandt to løb. Siden da har han præsteret markant dårligere end Verstappen, der har kurs mod at vinde endnu et mesterskab.

Den hollandske stjerne har haft rigtig godt fat om sin bil i denne sæson, hvilket har ført til, at han har vundet i alt 13 løb.

Anderledes er det gået for Perez, der ved flere lejligheder end ikke har kvalificeret sig i top-10. Hans nuværende kontrakt med Red Bull udløber i slutningen af 2024, og holdet er allerede i gang med at lede efter en potentiel afløser.

Red Bulls søsterhold AlphaTauri har også haft en svær sæson, hvor de har svært vanskeligt ved at skabe en hurtig bil. Desuden valgte de også at fyre Nyck de Vries tidligere på sæsonen, som blev afløst af Daniel Ricciardo.

Ricciardo nåede dog ikke at få mange løb bag rattet, inden han brækkede sin hånd, og derfor måtte afløses af Liam Lawson. Han har gjort det rigtig godt i denne sæson, og derfor er der mange, der håber på, at han kan blive Perez' afløser i 2025.

I et nyt interview med Sky Sports har Horner fortalt, at de vil prioritere at finde en kører i deres nuværende pulje af kørere, i stedet for at forsøge at hente en kører udefra.

"Max opererer på et sådant niveau, at hans selvtillid, hans engagement, og hans talent for tiden er absolut. Det er svært at forestille sig, at nogen slår ham i den samme bil," sagde Horner.

"Men der er nogle store talenter derude, og det, vi ønsker, er selvfølgelig de bedste to kørere, vi overhovedet kan stille med."

"Så ideelt set vil det komme fra de talenter, vi har. Hvis vi ikke tror på, at der er den evne, vil vi se, så vil vi kigge udenfor puljen for at se, hvem der er til rådighed."

Dermed er der ikke meget, der tyder på, at Perez får forlænget sin kontrakt. Faktisk er der forlydender om, at han kan være fortid hos holdet allerede næste år.