Efter drama i Abu Dhabi: Han er ude af Formel 1

Af: Nicolai Busekist

|

13/01/2022 16:57

Mest læste i dag

Efter dramaet i Abu Dhabi, hvor Max Verstappen tog titlen som verdensmester, er hovedpersonen bag dramaet ikke længere en del af Formel 1. 

Michael Masi, som var en del af FIA i sidste sæson, er blevet fyret, og altså ikke længere en del af Formel 1. Ifølge FormulaNerds er Michael Masi ikke på FIA organisationens liste for næste sæson.

Michael Masi var løbsdirektør for løbet i Abu Dhabi, hvilket vil sige, at det var ham der styrede slagets gang, og tog de endelige kontroversielle beslutninger, der kostede Lewis Hamilton titlen som verdensmester. 

Mercedes har længe bedt om en form for retfærdighed efter løbet. Det ser det nu ud til, at de får ved fyringen af Michael Masi, da han stod i spidsen for det løb, der kostede Hamilton verdensmesterskabet.

Mercedes håber nu på, at det kan hjælpe Lewis Hamilton psykisk, da han siden løbet har været tavs om fremtiden i sporten. Han mangler beviser på, at han kan opbygge tillid og stole på FIA. 

Indtil videre har det været uden held, da Lewis Hamilton er som sunket i jorden både i medierne, og på sine egne sociale medier. 

Ikke blot Michael Masi har fået kniven af FIA. Der har nemlig også været udskiftning på en række andre poster. Dette skulle dog ikke have noget med løbet i Abu Dhabi at gøre. Der har blot været tænkt på nye kræfter til næste sæson, der starter den 18. marts i Bahrain.