Efter fyring: Nu har Nyck de Vries landet ny aftale

Af: Nicolai Busekist

|

28/09/2023 06:35

Der har længe været spekuleret i, hvad Nyck de Vries' fremtid ville byde på. Det har han nu fået styr på.

Mest læste i dag

Hollandske Nyck de Vries formåede ikke at holde liv i sin karriere i Formel 1, og har derfor været nødt til at se sig om efter en anden karrierevej.

Det har nu medført, at han har valgt at tage imod et tilbud i en anden motorsportsklasse. Og der er ikke blot tale om en klasse, som han har tidligere erfaring med. Han har faktisk vundet mesterskabet i den pågældende klasse.

Forud for denne sæson i Formel 1, blev De Vries hentet til AlphaTauri, hvor han skulle være makker til Yuki Tsunoda. Det gik dog slet ikke, som holdet eller De Vries havde regnet med, og deres partnerskab stoppede derfor hurtigt.

Den ellers rutinerede racerkører nåede derfor kun at køre i alt 10 løb for AlphaTauri, inden han fik stukket en fyreseddel i hånden, og blev bedt om at forlade holdet med det samme.

Det betyder, at han siden juli har stået uden arbejde, men det er der nu blevet lavet om på. Derfor vil han inden længe igen være at finde bag rattet i en racerbil.

Ifølge Ritzau blev det onsdag bekræftet af det indiske motorsportshold Mahindra, at man har lavet en aftale med De Vries om, at han skal køre i den ene af holdets biler i Formel E. Det er en særlig motorsportsklasse, hvor alle biler kører på el.

Han havner dog ikke i bilen med det samme, da den nye aftale først gælder fra årsskiftet. Til gengæld betyder det, at han kan se frem til at vende retur til en klasse, som han har gode erfaringer med.

Tilbage i 2021 nåede han nemlig et af sine højdepunkter i karrieren, da han vandt mesterskabet i Formel 1. Dengang kørte han for Mercedes.

"Det er som at vende hjem. Jeg har været en del af Formel E-familien i tre sæsoner, og jeg kender alle rigtig godt," siger De Vries i forbindelse med den nye aftale.

Indtil denne sæson var De Vries tilknyttet som reservekører hos Mercedes, hvor han havde vist lovende takter. Det medførte, at han blev hentet ind som fast kører hos AlphaTauri.

Han fik dog aldrig den store succes i Formel 1. Faktisk blev det ikke til et eneste point, inden holdet besluttede at skifte ham ud med Daniel Ricciardo.