Efter klager fra Russell: Nu kan regelændring være på vej i Formel 1

Af: Nicolai Busekist

|

16/08/2023 06:05

Mest læste i dag

Mercedes-kører George Russell beklagede sig tidligere i år over, at bilerne i Formel 1 er blevet for tunge. Nu kan nye regler på område være på vej.

Tilbage i januar udtalte George Russell sig om den stigende vægt på bilerne i Formel 1. Her udtalte han sig ikke positivt, og påpegede, at den høje vægt gør det endnu mere ubehageligt at køre galt.

Faktisk sagde han, at det føles som om at 'køre galt i en bus', fordi vægten af bilerne er blevet højere med tiden.

Og nu har FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem udtalt sig omkring dette. Han har gjort det klart, at han er i dialog med resten af FIA med henblik på at se, om det er muligt at gøre noget ved det. 

"Jeg har selv været racerkører. Du kan give mig alt, men venligst ikke en tung bil. Det har altid generet mig. Lettere biler er bedre, og jeg ved, hvad jeg taler om," sagde Ben Sulayem til Motorsport Total.

"Hvis vægten er højere, vil det påvirke affjedringen, bremserne vil ikke fungere lige så godt, og dækkene bliver hurtigere slidt. Og en højere vægt, er også farligere ved uheld."

"Jeg har allerede talt med mit hold hos FIA. Vi vil gerne have lettere biler, og vi vil gerne have en bedre lyd. I sidste ende er det op til FIA."

Her gjorde han det også klart, at det ikke er på baggrund af klager fra hverken hold eller kørere, at de vil se på at gøre bilerne. Lettere mener han selv, at det er det rette at gøre for Formel 1.

"Hvis Stefano (Domenicali, red.) også ønsker det, så er det fint. Så er vi enige på det punkt. Men det er FIA, der skal beslutte det," sagde han, og fortsatte:

"Vi kommer til at implementere det. Ikke fordi FOM eller et hold vil have det sådan. Det er fordi, det er det rigtige at gøre for sporten."