Efter kritik fra Hamilton: Mercedes-boss har fået ultimatum

Af: Nicolai Busekist

|

10/03/2023 11:58

Mest læste i dag

Lewis Hamilton har offentligt kritiseret sit eget hold, som han beskylder for ikke at have taget hans forslag til efterretning.

Mercedes var desperate efter at kunne give sine to kørere, George Russell og Lewis Hamilton, en mere konkurrencedygtig bil i år, efter en udfordrende 2022-sæson for holdet.

Men Hamilton og Russell sidder igen bag rattet i en bil, der ikke ser ud til at kunne kæmpe med om verdensmesterskabet. Det førte til, at der blev holdt et 'krisemøde' på deres fabrik efter løbet i Bahrain.

Mødet blev desuden holdt i kølvandet på, at Hamilton offentligt havde kritiseret sit eget hold, hvilket han gjorde, da han udtalte sig til BBC.

"Sidste år fortalte jeg dem de problemer, der er med bilen. Jeg har kørt så mange biler i mit liv, så jeg ved, hvad en bil har brug for. Jeg ved, hvad en bil ikke har brug for," sagde han.

"Og jeg tror, det i virkeligheden handler om ansvarlighed. Det handler om at tage ansvar og sige: 'Ja, ved du hvad, vi lyttede ikke til dig. V er ikke hvor vi skal være, og vi skal arbejde'."

Ifølge det italienske medie Formu1a.uno medførte det, at der blev afholdt et møde 'sent om aftenen' på holdets fabrik.

Her blev holdets tekniske direktør Mike Elliot angiveligt stillet et 'ultimatum' om at forbedre bilen eller risikere en fyring, hvilket nu har lagt yderligere pres på ham, for at få deres W14 til at være mere konkurrencedygtig.

Derudover har der også været rygter om, at der skulle være stridigheder mellem Hamilton og 'topfolk' hos Mercedes-teamet, men dette er dog blevet afvist af teamchef Toto Wolff.