Efter mange rygter: Nu er det sket for Nyck de Vries

12/07/2023 09:40

|

Nicolai Busekist

Foto: Jared C. Tilton/Getty Images

Mest læste i dag

I lang tid har der været rygter om det, og nu har det fået konsekvenser for Nyck de Vries, der har mistet sit sæde hos AlphaTauri.

Det har været svært for Nyck de Vries at få succes i Formel 1. Det har ført til rygter om, at han kan blive afløst. Dette er han nu blevet, da AlphaTauri har valgt at give Daniel Ricciardo en ny chance i Formel 1.

Tirsdag har AlphaTauri oplyst, at de har indgået en aftale med Ricciardo, der løber resten af sæsonen. Derfor kommer han til at fungere som midlertidig afløser for De Vries.

På det seneste har han kæmpet med at præstere på banen. Det har han ikke formået at gøre, og nu er holdledelsens tålmodighed sluppet op.

I stedet har de valgt at hente en mere erfaren kører ind. Det bliver den 34-årige Ricciardo, der kommer til at tage over. Han har frem til nu været reservekører for Red Bull, som derfor har været venlige at låne ham ud til søsterholdet.

Det er ikke første gang, at den australske kører skal køre for holdet. Det gjorde han også i 2012 og 2013, men dengang gik holdet under navnet Toro Rosso. Han kørte for holdet, indtil han skiftede til Red Bull.

Teamchef Franz Tost har ikke lagt skjul på, at han er glad for at have fået mulighed for at have Ricciardo i bilen resten af denne sæson.

"Jeg er meget glad for at byde Daniel velkommen tilbage på holdet," sagde han til holdets hjemmeside ifølge Ritzau.

"Der er ingen tvivl om hans køreevner, og han kender i forvejen mange af os. Så hans integration på holdet bliver let."

Desuden har han også sendt en tak til De Vries for den indsats, han har gjort siden starten af sæsonen. Hans bedste placering i denne sæson, blev en 12.-plads på Monza.

"Jeg vil gerne takke Nyck for hans værdifulde bidrag i tiden på holdet og ønsker ham det bedste fremover," sagde Tost.

AlphaTauri har ikke meldt noget ud om, hvad der konkret har ført til, at De Vries har fået sparket. Det vides derfor ikke, om det er en beslutning, der udelukkende er blevet truffet ud fra hans resultater på banen.