Efter mistanke om snyd: Max Verstappen kan blive frataget verdensmesterskab

Af: Nicolai Busekist

|

01/10/2022 11:46

Mest læste i dag

Lewis Hamilton kan få overrakt sidste års verdensmesterskab, da Red Bull potentielt har snydt. Dette kan medføre, at Max Verstappen fratages sit verdensmesterskab.

Max Verstappen kan potentielt vinde sit andet verdensmesterskab denne weekend. Nu lyder det dog, at det første kan blive frataget ham. Red Bull er nemlig blevet beskyldt for ikke at overholde budgetreglerne.

Mercedes-boss Toto Wolff har udtalt, at det vil være et 'massivt sværvægtsproblem', hvis det viser sig, at Red Bull ikke har overholdt sidste års budget på maksimalt 114 millioner pund.

Bliver de fundet skyldig, kan det resultere i flere forskellige sanktioner. Dette kan være alt fra pointfradrag, men også 'udelukkes fra mesterskabet', skriver The Sun.

Det vil sige, at Max Verstappen risikerer at miste den titel, han vandt sidste år i Abu Dhabi. Sker det, vil titlen overgå til den næste i rækken, hvilket er britiske Lewis Hamilton. Han vil dermed få sit ottende verdensmesterskab.

Ifølge The Sun er Mercedes-boss Toto Wolff blevet spurgt, om det er et seriøst problem eller blot triviel Formel 1-politik.

"Det er en sværvægter. Det er en massiv sværvægter. Det var et kæmpestort projekt at lave budgetreglerne," sagde han.

"Jeg ved ikke, hvor mange millioner, vi skulle omstrukturere processer for, for at være under budgetloftet. Vi bruger brugte dele, vi kører ikke det, vi gerne vil køre, og vi udvikler ikke det, vi kunne udvikle. Vi har afskediget mere end 40 personer."

Red Bull slår fast, at de har indsendt deres regnskaber i marts, og at de har overholdt alle gældende regler. FIA afslører resultaterne af deres undersøgelse på onsdag, lyder det.