Er ulovligt i Qatar: Holder ikke Lewis Hamilton tilbage

Af: Nicolai Busekist

|

20/11/2021 09:27

Mest læste i dag

Qatar er vært for denne weekends Formel 1-grandprix, og det har fået Lewis til at sætte fokus på seksuelle minoriteters rettigheder i landet.

Formel 1-kører er kendt for ikke at være tilbageholdende. Fredag var han igen på banen, hvor han slog et salg for de seksuelle minoriteters rettigheder i Qatar.

I forbindelse med fredagens træning var den syvdobbelte verdensmester nemlig iført en hjelm med regnbuefarver. Det er de samme farver, som bliver brugt af og kendetegner LGBTQ+-miljøet.

Dagen inden understregede den britiske Formel 1-kører vigtigheden af lige rettigheder i et land som Qatar, hvor det er strafbart at være homoseksuel.

Hamilton er af den opfattelse, at sporten har et ansvar for at tale åbent om menneskerettigheder, hvis de besøger et land, hvor de ikke overholdes.

"Jeg mener, at det er sportens pligt at skabe opmærksomhed om de problemer, når man besøger sådan nogle steder. De her steder skal kigges efter i sømmene, og der er brug for medierne til at sætte fokus på emnerne. Lige rettigheder er et alvorligt emne," sagde han ifølge Ritzau.

"Jeg er dog også klar over, at de her forsøger at tage nogle skridt, og det kan ikke ske over natten," fortsatte han.

Det er bestemt ikke første gang, at Lewis Hamilton har gjort sig selv bemærket, ved at sætte fokus på homoseksuelles rettigheder.

Han gjorde nemlig det samme, da Formel 1 lagde vejen forbi Ungarn. Her talte han også imod landets LGBTQ+-lovgivning, som har mødt stor kritik fra flere organisationer.

På det seneste er det ikke blot deres syn på LGBTQ+, der har ført til kritik af Qatar.

Landet er også blevet kritiseret på grund af migrantarbejdernes arbejdsvilkår ved opførelsen af stadioner til VM i fodbold, der også afholdes i Qatar.