Formel 1-forbund med vigtig udmelding

Af: Nicolai Busekist

|

24/01/2022 07:39

Mest læste i dag

FIA har meldt klart ud til kørerne forud for Australiens Grand Prix, så de ikke ender ligesom tennisstjernen Novak Djokovic.

Når Formel 1-feltet når Australiens Grand Prix i april, er alle kørere og dem omkring holdene blevet færdigvaccineret.

Det er i hvert fald den melding holdene har fået fra FIA og den australske regering. Hvis nogen på holdene ikke kan fremvise gyldig vaccination eller tidligere positiv test, kan de ende med at stå i samme kattepine som Novak Djokovic. 

Udmelding kommer i kølvandet på Djokovic-sagen, så der ingen tvivl er omkring hvilke regler, der er gældende for Formel 1. Det er de samme, som for alle andre rejsende, og der er ingen undtagelser: 

"Reglerne er enkle for at komme ind i landet, og reglerne er enkle at følge for folk i Formel 1. For at komme til arrangementet bliver du 100 procent vaccineret, og der vil ikke blive søgt eller givet dispensation for nogen fra nogen," sagde ansvarshavende for det australske Grand Prix, Andrew Westacott, ifølge The Sun.

Det endnu uvist om der er nogle af kørerne i feltet, der ikke er færdigvaccineret eller kan komme ind i landet via en tidligere positiv test, som ikke er forældet. 

Men det er blevet gjort klart, at der er nultolerance over for dispensationer, ligemeget om du er Max Verstappen eller mekaniker.