Formel 1-kalenderen for 2024 offentliggjort: Indeholder rekordmange løb

06/07/2023 05:38

|

Nicolai Busekist

Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Mest læste i dag

Kalenderen for næste års Formel 1-sæson er blevet offentliggjort, og den indeholder intet mindre end 24 grandprixer.

I forvejen er der mange grandprixer i Formel 1-kalenderen, men næste år bliver den udvidet med yderligere to i forhold til denne sæson. Det betyder dog ikke, at der bliver introduceret nye baner.

Derimod er det Qatars Grand Prix og Kinas Grand Prix, der vender tilbage til den pakkede kalender.

Qatar har ikke været en del af kalenderen i denne sæson, hvilket skyldes, at landet var vært for VM i fodbold, som blev afholdt i vinteren 2022.

Oprindeligt var det planen, at Kina skulle have været en del af kalenderen i år, men det endte med at blive aflyst på grund af coronavirus. Faktisk har Kinas Grand Prix ikke været afholdt, siden pandemien brød ud i 2019.

Desuden adskiller den nye løbskalender sig også på et andet punkt. Næste år vil to af løbene nemlig blive afviklet lørdag fremfor søndag.

Løbene i Bahrain og Saudi-Arabien bliver ikke kørt søndag, men derimod lørdag. Det samme er tilfældet for Las Vegas' Grand Prix, som også vil blive kørt om lørdagen næste år.

Det er ikke uden grund, at man har valgt at flytte de to grandprixer til lørdag. Det skyldes, at de begge bliver kørt i den muslimske fastemåned. Dette har man valgt at tage højde for, og har derfor flyttet de to løb til lørdag.

Sæsonen blev sat i gang i slutningen af februar, hvor det første løb bliver kørt i Bahrain. Sæsonen strækker sig frem til december, hvor der bliver rundet af med et løb i Abu Dhabi.

Det var også planen, at der skulle have været afholdt 24 løb i år. Sådan blev det dog ikke, da Kinas Grand Prix blev aflyst på grund af coronavirus. Desuden måtte man også aflyse Italiens Grand Prix, da Imola-banen blev ramt af oversvømmelse.

Da der nu er 24 løb i kalenderen, kan Kevin Magnussen og resten af feltet se frem til et travlt år, hvor der ikke bliver mange pauser.