Formel 1-kører tager Schumacher-familien i forsvar

Af: Nicolai Busekist

|

04/03/2023 09:57

Mest læste i dag

Den kendte Formel 1-kører har taget Schumacher-familien i forsvar, efter de er blevet mødt af kritik for ikke at være mere åbne om Michael Schumachers tilstand.

I dag er det kun ganske få, der ved, hvordan Michael Schumacher har det. Familien har valgt, at de ikke vil indvie offentligheden i, hvordan hans tilstand.

Derfor er det også kun den nærmeste familie, der har kendskab til den tyske Formel 1-legendes tilstand.

Det er noget, der har delt vandene, da flere personer har kritiseret familien for, at de har valgt, at de ikke vil dele mere information om, hvordan Michael Schumacher, der i dag er 54 år, har det.

Sådan er det dog ikke alle, der ser på det. En af dem, der ikke ser på det på denne måde, er den tyske Formel 1-kører Nico Hülkenberg, der fra denne sæson er blevet holdkammerater med danske Kevin Magnussen.

Til tyske RTL har han nemlig langet ud efter dem, der har kritiseret for familien for at være indelukket omkring legendens tilstand, ved at sige, at de skal respektere familien beslutning.

"Først og fremmest er jeg ikke i en position, hvor jeg kan sige noget om det (hans tilstand, red.), for jeg ved det simpelthen ikke. Men jeg er slet ikke berettiget til at sige eller give udtryk for noget," udtalte han til RTL ifølge B.T.

"Respektér det, hvis det er sådan, familien ønsker det. For så er det sådan, det er," lød det også fra ham.

Til december er det ti år siden, at Schumacher kom slemt til skade på en skiferie. Her styrtede han og slog hovedet på en sten, hvilket medførte, at han røg i koma og måtte gennemgå flere operationer.

Siden den skæbnesvangre dag, den 29. december 2013, har han ikke vist sig offentligt. Kun sjældent er der kommet små hentydning om hans situation fra venner og familie.