Formel 1-legende står til enorm bøde efter racistiske udtalelser om Hamilton

Af: Nicolai Busekist

|

11/03/2023 11:57

Mest læste i dag

Racistiske udtalelser om Lewis Hamilton kan ende med at koste den brasilianske Formel 1-legende Nelson Piquet en enorm bøde.

I februar sidste år dukkede lydoptagelser af Nelson Piquet op, som aflsørede, at den tidligere verdensmester brugte N-ordet til at beskrive Lewis Hamilton.

Ikke nok med det, så blev han også afsløret i at have fremsat homofobiske kommentarer om Mercedes-stjernen efter løbet på Silverstone i 2021.

Piquet fremsatte de grove udtalelser under en optræden på en podcast i Brasilien, hvor han nu står over for en civil retssag, som kan ende med at koste ham dyrt.

Ifølge mediet O Globo, står Piquet, der er far til Kelly Piquet, der er kærester med verdensmester Max Verstappen, til at blive idømt en bøde på intet mindre end 1,6 mio. pund, hvilket svarer til mere end 13 mio. kr.

Retssagen er blevet anlagt i forening af blandt andet National LGBT+ Alliance og andre grupper. Det er derfor ikke Hamilton selv, der har valgt at lægge sag an mod ham.

Dog er det værd at påpege, at den brasilianske anklagemyndighed har valgt at tilslutte sig sagen, da de ønsker, at den 70-årige tidligere Formel 1-kører får sin straf.

Efterfølgende udsendte Piquet en undskyldning, men det var ikke nok til at sikre, at han ikke blev bandlyst fra Formel 1.