Formel 1 med stor donation

22/05/2023 09:57

|

Nicolai Busekist

Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Mest læste i dag

Søndag skulle Formel 1-feltet have kæmpet om sejren på den ikoniske Imola-bane i Italien. Sådan blev det dog ikke.

Hele regionen, hvor Imola-banen ligger, har på det seneste været ramt af voldsomme oversvømmelser. Dette medførte, at Formel 1 midt på ugen besluttede at aflyse det italienske grandprix.

Oversvømmelserne har ikke blot ført til skader for mange millioner af kroner, men har også kostet mindst 14 personer livet. Derudover er der tusindvis af italienere, der er blevet tvunget fra deres hjem.

I stedet for blot at pakke sammen og forlade området, har både Formel 1 og Ferrari besluttet at hjælpe til. Det har de gjort, ved hver især at donere millioner af kroner til nødhjælp.

Selve organisationen bag Formel 1 har doneret 7,5 mio. kr. til nødhjælp. Det samme er tilfældet for Ferrari, der har hjemmet i Maranello, der ligger mindre end 100 kilometer fra den ikoniske Imola-bane.

Den store mængde mad og drikke, der var tiltænkt VIP-gæsterne på Imola, er også blevet doneret af Formel 1.

"Vi må gøre alt, hvad vi kan for at støtte regionen i denne svære tid," siger Stefano Domenicali, der er præsident for Formel 1, ifølge Autosport.

Tidligere har der været delt billeder af Formel 1-stjernen Yuki Tsunoda. Han valgte at hjælpe til i byen Faenza, som også har været hårdt ramt af oversvømmelserne.

At det netop er byen Faenza, der har fået hjælp af den japanske Formel 1-profil, er ikke helt tilfældigt. Det er nemlig i denne by, hvor han og hans hold, AlphaTauri, har hjemme.

Formel 1 TV

Er du interesseret i at kigge med live, når Formel 1 sendes live på TV? Så tag et kig på denne guide over kommende sendetider på TV3+ og TV3 SPORT, der har senderettigheder til Formel 1 TV.