Formel 1-stjerne trækker sig tilbage

Af: Nicolai Busekist

|

29/07/2022 07:44

Mest læste i dag

Han er en af sportens største stjerner, men fra næste sæson, må feltet klare sig uden ham.

35-årige Sebastian Vettel, der har vundet verdensmesterskabet fire gange, fik sin debut i 2007. Siden da har han kørt 290 løb, og har vundet 53 af dem.

I de seneste år har det dog været småt med succesen for den tyske kører. Og nu tyder det på, at han har fået nok. Han har nemlig besluttet at trække sig tilbage.

"Jeg har haft det privilegium at arbejde sammen med mange fantastiske mennesker i Formel 1 gennem de sidste 15 år – der er alt for mange til at nævne og takke," siger han til Aston Martins hjemmeside.

"I løbet af de sidste to år har jeg været Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team-kører - og selvom vores resultater ikke har været så gode, som vi havde håbet, er det meget tydeligt for mig, at alt bliver sat sammen, så et team kan køre på det allerhøjeste niveau i de kommende år."

"Jeg har virkelig nydt at arbejde med sådan en flok mennesker. Alle - Lawrence, Lance, Martin, Mike, de øverste ledere, ingeniørerne, mekanikerne og resten af ​​teamet - er ambitiøse, dygtige, eksperter, engagerede og venlige, og jeg ønsker dem alle godt."

"Jeg håber, at det arbejde, jeg gjorde sidste år og fortsætter med i år, vil være nyttigt i udviklingen af ​​et hold, der vil vinde i fremtiden, og jeg vil arbejde så hårdt, som jeg kan mellem nu og slutningen af ​​året med det mål for øje, og vil som altid yde mit bedste i de sidste 10 løb."

"Beslutningen om at gå på pension har været en svær beslutning for mig at tage, og jeg har brugt meget tid på at tænke over det. I slutningen af ​​året vil jeg bruge lidt mere tid på at reflektere over, hvad jeg vil fokusere på næste gang. Det er meget tydeligt for mig, at jeg som far vil bruge mere tid sammen med min familie, men i dag handler det ikke om at sige farvel."

"Det handler snarere om at sige tak til alle - ikke mindst til fansene, uden hvis passionerede støtte, Formel 1 ikke kunne eksistere."