Formel 1 vil droppe flere baner

Af: Nicolai Busekist

|

20/03/2022 12:58

Mest læste i dag

Formel 1 vil droppe flere nuværende baner, for at gøre plads til nye.

Formel 1-cheferne står lige nu over for et stigende antal anmodninger fra nye lokationer om at afholde løb, og angiveligt står bde Qatar og Las Vegas til at få plads i kalenderen fra næste år

Det betyder, at løbene hurtigt nærmer sig det maksimale antal på 25 løb, der er tilladt i henhold til den nuværende aftale i Formel 1. 

Men selvom der i øjeblikket stadig er lidt plads til at udvide med flere løb uden at droppe nogle af ​​de nuværende, regner Stefano Domenicali med, at nogle eksisterende løb bliver nødt til at vige pladsen for nye løb.

Og der bliver ikke givet nogen garantier til eksisterende værter. Selv de mest ikoniske løb, som Monaco og Silverstone kan ikke vide sig sikre på overlevelse i løbskalenderen.

Det kommer ifølge Motorsport.com til at gå ud over de løb uden en flerårig kontrakt: 

"Der er nogle løb, der har udløbende aftaler, og sandsynligvis vil nogle af de nuværende ikke længere være en del af kalenderen. Andre vil forblive, men i en anden form, såsom at rotere mellem forskellige baner. Snart vil de valg, vi træffer, blive offentliggjort, og man kan forvente nogle nye baner. Det er dog stadig ikke nemt at planlægge alt på forhånd," siger Stefano Domenicali. 

Mens nogle nuværende løb har sikret sig langsigtede kontrakter, hvor Bahrain for nylig har annonceret en ny aftale indtil 2036, er andre stadig ikke så langt i processen.

Frankrig, Monaco, Belgien og Mexico har endnu ikke har indgået aftaler ud over dette år.