George Russell føler sig overbevist: Vi kan konkurrere med dem

Af: Nicolai Busekist

|

10/01/2023 09:55

Mest læste i dag

Mercedes-stjernen George Russell er overbevist om, at Mercedes vil være i stand til at udfordre Red Bull i den kommende sæson.

Han og holdkammeraten Lewis Hamilton formåede kun at vinde et enkelt løb i 2022-sæsonen, hvilket Russell stod for i det brasilianske grandprix.

Det betyder, at Hamilton, der er syvdobbelte verdensmester, for første gang i sin karriere ikke formåede at finde et løb. Desuden sluttede han også på den dårligste placering i sin karriere: en samlet sjetteplads.

Sæsonen var klart domineret af Max Verstappen og Red Bull, der vandt intet mindre end 17 ud af 22 løb.

Som et resultat af dette, sluttede Red Bull på førstepladsen i det samlede mesterskab, hvor de havde hele 244 point ned til Mercedes.

Til trods for, at holdet havde den værste sæson i et årti, er Russell optimistisk i forhold til, at de vil vende stærkere tilbage i 2023.

"Når du ser på den udvikling, vi har haft i år, og den hastighed, hvormed vi har lukket hullet, så er der intet, der fortæller os, at vi ikke kan opnå dette," lød det fra Russell til mediet Crash, da han blev spurgt om, hvorvidt Mercedes kan vinde titlen.

"Vi har i omkring to måneder været ret klare om, hvilke mål vi skal nå med hensyn til udvikling. Og jeg er ret sikker på, at hvis vi når disse, vil vi stå med en bil, der kan konkurrere med Red Bull."

"I starten af året kvalificerede vi os bag Alfa og Haas. Jeg kan huske, at jeg på Imola sluttede på en fjerdeplads, men jeg havde samme fart som Lando (Norris, red.), og Valtteri (Bottas, red.) jagtede mig i Alfaen."

"De var hurtigere end os i det løb, og Lewis sluttede som P10 eller P9."

"Men ser du på os nu, og hvor vi er i forhold til de biler, der sandsynligvis ikke har haft samme udvikling som Ferrari og Red Bull, har vi gjort enorme fremskridt."

"Den kendsgerning, at vi nu er i en position til at kæmpe for sejre i løbet, viser meget. Så jeg har fuld tillid til dette hold."

"Måske havde vi ikke den hurtigste bil til en start på grund af vores udgangspunkt, men med vores udviklingshastighed har jeg håb om, at vi helt sikkert kan kæmpe om mesterskabet næste år."