George Russell kan blive straffet af FIA

Af: Nicolai Busekist

|

20/04/2023 11:55

Mest læste i dag

George Russell har fået en god start på denne sæson, men nu kan en straf fra FIA være på vej.

Senere på sæsonen kan Mercedes-kører George Russell blive ramt af en straf fra FIA, da der er forlydender om, at han vil skifte sin power-unit blot fire løb inde i sæsonen.

Den britiske kører var nødt til at trække dig fra det australske grandprix på runde 18, hvor han trak ind til siden, inden han bil pludselig brød i brand.

Det resulterede derfor i en tidlig afslutning på, hvad der ellers så ud til at blive en rigtig god weekend for Russell.

Han sikrede sig en 2. plads i kvalifikationen, og overhalede også Max Verstappen på første runde. Senere blev han overhalet igen, og var uheldig med et rødt flag, der sendte ham ned på en syvendeplads.

Efter løbet udtalte teamchef Toto Wolff, at man formodede, at der var problemer med en cylinder, men at der ikke kunne gives et konkret svar. Tyske Auto Motor und Sport hævder, at det var et stykke kulfiber i cylinderen, der førte til branden.

Mediet skriver også, at Russells forbrændingsmotor ikke kan repareres, hvorfor der er behov for en motorudskiftning, inden han kan køre med i Baku i slutningen af april.

På trods af, at kalenderen er blevet udvidet, må hver kører kun skifte sin power-unit tre gange i løbet af en sæson. At Russell allerede skifter nu, kan føre til problemer senere på sæsonen.

Der blev stillet spørgsmålstegn ved Mercedes' motorer tidligere på sæsonen, hvor Lando Norris måtte have installeret en ny ICE som følge af problemer i Bahrain.

Det skal stadig afgøres, om andre komponenter såsom batteri og elektronik kan reddes. Hvis det viser sig ikke at være tilfældet, vil det være yderligere en bekymring for Mercedes, som næppe har brug for flere problemer oven i deres kamp om podiepladser.