Kendt bilmærke dropper planerne om Formel 1

25/03/2023 07:57

|

Nicolai Busekist

Foto: Lars Baron/Getty Images

Mest læste i dag

Det kendte bilmærke var på vej ind i Formel 1, men nu er deres planer om at gøre et indtog på sporten blevet droppet.

I 2026 bliver der indført et helt nyt motorreglement i Formel 1, hvilket har givet anledning til, at nye aktører kan gøre sig indtog på den prestigefyldte sport.

Det er en mulighed, som de har valgt at gribe hos Volkswagen, da de havde planer om at træde ind i Formel 1 med både Audi og Porsche.

Nu viser det sig dog, at det ikke længere er aktuelt for Porsche. Derimod bliver det kun Audi, der træder ind i Formel 1 fra 2026, hvor de kommer til at indgå i et partnerskab med schweiziske Sauber.

Ifølge mediet The Race har Porsche nemlig valgt at droppe deres planer om at skulle være en del af den ypperste del af motorsporten.

I stedet er det nu deres plan at holde fokus på Formel E og Le Mans Hypercar, som de har været en del af i flere år.

Tidligere har det været fremme, at Red Bull og Porsche har haft forhandlinger om at indgå et samarbejde, men sidste sommer brød de sammen.

Deres forhandlinger kollapsede, da de ikke kunne blive enige om ejerfordelingen af holdet, da den tyske bilfabrikant krævede at få lov til at købe en større del af Red Bull Racing, end F1-holdet var villige til at afgive.

Ydermere har der også været forlydender om, at de var i forhandlinger med McLaren, men heller ikke dette blev aktuelt. Og nu har det altså vist sig, at det slet ikke bliver aktuelt, at Porsche kommer til at træde ind i sporten som planlagt.