Lewis Hamilton møder voldsom kritik: Han er en forkælet lille dreng

Af: Nicolai Busekist

|

25/04/2023 09:58

Mest læste i dag

Lewis Hamilton er blevet kritiseret for at være en 'klynker' og en 'forkælet lille dreng' af en tidligere Ferrari- og McLaren-ansat.

Den britiske racerkører har ikke fået den bedste start på denne sæson, og har flere gange udtalt sig åbent om, at han ikke er tilfreds med den bil, han har fået stillet til rådighed af Mercedes.

For nylig krævede han, at der blev udvist 'ansvarlighed' hos Mercedes, da de sidste år ignorerede hans råd om, hvad der skulle gøres ved hans bil.

Teamchefen Toto Wolff har endda indrømmet, at disse udtalelser fra Hamilton har medført, at de har planer om at skrotte deres nuværende 'zeropod'-design.

Den tidligere F1-teamchef, der også har arbejdet for både McLaren og Ferrari, Joan Villadelprat, har nu rettet kritik af Hamilton, da han mener, at han er en 'forkælet lille dreng'.

"Hamilton har fået nok og hvis han ikke vinder, er han som en forkælet lille dreng: enten vinder du, eller også ødelægger du legetøjet," sagde han til mediet El Confidencial.

"Han er en klynker. Dækkene, strategien, han stiller spørgsmålstegn ved alt, og han har dummet sig. Når du har en holdkammerat, der er hurtigere end dig, er det normalt at være stille og lægge hovedet under armen."

"Jeg tror ikke, at han har mistet det, men efter syv titler... Hvad motiverer dig? Måske at vinde endnu én titel. Og du kommer til at risikere en masse, hvis du ikke har den rette bil."

"Hvad der er tydeligt er, at Hamilton ikke er den samme, som hans første eller andet mesterskab."

I sidste sæson gik det slet ikke, som Hamilton havde regnet med, og han blev tilmed slået af sin nærmeste rival, da holdkammeraten George Russell sluttede over ham i den samlede stilling.

Det er kun tredje gang i løbet af hele hans karriere, at Hamilton er sluttet under sin holdkammerat.