Max Verstappen er verdensmester

Af: Nicolai Busekist

|

09/10/2022 10:39

Mest læste i dag

Hollandske Max Verstappen er verdenmester i Formel 1 for andet år i træk, efter at have sikret sig sejren ved det japanske grandprix.

Ganske vist var den 25-årige racerkører først over målstregen i Japan søndag. Det var dog ikke dét, der har gjort, at han igen i år kan kalde sig selv for verdensmester i Formel 1.

Derimod skyldes det, at Charles Leclerc efter løbet blev idømt en tidsstraf på fem sekunder. Det var nok til at sende ham ned på en tredjeplads, da andenpladsen i stedet blev overtaget af Sergio Perez.

Racerkøreren fra Monaco kørte nemlig af banen kort inden målstregen, hvilket endte med at give ham en fordel i kampen mod Sergio Perez. Som følge af dette, blev han altså idømt en tidsstraf efter løbet.

Der er fire løb tilbage i denne sæson, men Ferrari-kører Charles Leclerc, der befinder sig på andenpladsen på den samlede stilling, kan ikke nå at indhente den dominerende hollænder.

Derfor er han søndag blevet kåret som verdensmester, da der er givet fuld point for løbet i dag, selvom kørerne ikke nåede at færdiggøre løbet på grund af voldsom regn.

Efter løbet var det et stort kaos, da der gik lang tid, hvor man ikke vidste, om Max Verstappen rent faktisk kunne kalde sig for verdensmester. Men nu er det dog blevet officielt.