Medie: Han er den foretrukne afløser til Sergio Perez

Af: Nicolai Busekist

|

03/10/2023 07:11

Det er ikke utænkeligt, at Sergio Perez ender med at få sparket efter denne sæson, selvom hans kontrakt løber til slutningen af 2024.

Mest læste i dag

Hvis ikke Sergio Perez formår at forbedre sit niveau, kan han ende med at få sparket efter denne sæson. Det er tilfældet, selvom han faktisk også har kontrakt i næste sæson.

Inden den mexicanske racerkører får en fyreseddel i hånden, skal der dog være styr på en afløser. I denne forbindelse har flere navne været nævnt, men angiveligt skulle australske Daniel Ricciardo være den foretrukne kandidat.

Ricciardo er i denne sæson vendt tilbage til Formel 1-feltet, efter at være blevet lånt ud til AlphaTauri fra Red Bull. Her er han blevet hentet ind som afløser for Nyck de Vries, der blev fyret tidligere på sæsonen.

I de seneste løb er det dog ikke Ricciardo, der har set bag rattet i hans racer. Det er derimod en opgave som Liam Lawson har taget sig af, da australieren sidder ude med en brækket hånd. Til trods for dette, er han blevet bekræftet som kører for AlphaTauri næste år.

Ifølge ekspert Lawrence Barretto kan det dog ikke udelukkes, at han i stedet ender med at sidde i en Red Bull-racer i den kommende sæson.

"Sergio Perez er under pres hos Red Bull, efter kun at have scoret lidt over halvdelen af det antal point, hans holdkammerat Max Verstappen har mønstret. Mexicaneren er bagud med 177 point, på trods af at han har, hvad der komfortabelt er den bedste bil i feltet," lyder det fra Barretto ifølge F1.com.

"Kilder tyder på, at Ricciardo ville være Red Bulls foretrukne kører til at erstatte Perez, hvis det kræves – enten midt i sæsonen eller i slutningen af 2024-kampagnen."

Tidligt på sæsonen formåede Perez at sikre sig to løbssejre, men derefter er det gået den forkerte vej for mexicaneren. Det har ført til et stigende pres, som kun er blevet større, efter Ricciardos comeback i feltet.

Ricciardo blev i sidste sæson droppe af McLaren, hvorefter han fik en plads som reservekører hos Red Bull. Hans ultimativ mål er dog at kunne blive Verstappens nye holdkammerat.

Dynamikken mellem Ricciardo og Verstappen skulle være god, mens den indimellem været turbulent mellem Perez og Verstappen. Dette kan vise sig at yderligere komplicere Perez' fremtid hos holdet.

Dog har Red Bull-boss Christian Horner ved flere lejligheder udtalt, at det er planen, at Perez skal køre for holdet i den kommende sæson.