Otte Formel 1-hold i store problemer

Af: Nicolai Busekist

|

01/03/2022 20:14

Mest læste i dag

De otte hold har store problemer med at overholde Formel 1's regler blot tre uger fra sæsonstart. 

795 kg er den nuværende vægtgrænse for Formel 1-biler i 2022, men kun ét hold er inden for rammerne og et andet hold kun lidt fra grænsen, mens de andre otte hold kæmper med overvægt.

Ifølge Formulanerds kræver holdene en forhøjelse af vægtgrænsen, så de kan komme i mål med bilerne inden sæsonen starter. Det kan dog blive svært for holdene at få vægten hævet.

I modsætning til sidste sæson er minimumsvægten nu 43 kg højere med 795 kg. Det skyldes blandt andet større dæk og nye sikkerhedskomponenter. Formel 1 og FIA nærmer sig dermed grænsen på 800 kg, som de faktisk ikke ønsker at overskride.

Men det kan blive nødvendigt, hvis alle hold skal kunne stille til start. Som det ser ud nu, er det kun Alfa Romeo, der er inden for grænsen, mens McLaren er tæt på. Resten af holdene kæmper altså med vægten. 

Det kan blive en lang og nervepirrende proces at få grænsen ændret. Ikke alene skal otte ud af ti hold stemme for en ændring, men Formel 1 og FIA skal også være med på idéen.

Problemet vil blive diskuteret inden sæsonstart, men både Alfa Romeo og McLaren vil stå i vejen for en ændring, da de har designet bilen efter den nuværende grænse.