Red Bull-chef indrømmer: 'Vi har problemer med det'

Af: Nicolai Busekist

|

28/02/2022 22:44

Mest læste i dag

Red Bull har stadig problemer med at overholde kravet om minimumsvægt på bilen.

Minimumsvægtgrænsen for F1-biler er blevet forhøjet for sæsonen 2022, så det passer med de nye tekniske tiltag. Det ser dog ud til, at dette stadig giver problemer for nogle hold, herunder Red Bull.

Red Bull-chefen Helmut Marko indrømmer, at Red Bull står over for et problem med hensyn til at sikre, at bilen overholder minimumsvægtgrænsen.

På baggrund af de nye tekniske tiltag, der har ændret bilerne så meget forud for sæsonen, er vægtgrænsen i år blevet hævet til 795 kg eksklusiv brændstof. Det betyder, at bilerne er 43 kg tungere end deres forgængere.

Men det giver dog stadig anledning til problemer hos Red Bull:

"Det eneste problem, vi har, er vægten. Men det har alle hold. Gudskelov er minimumsvægten allerede hævet, men der er stadig meget arbejde at gøre inden det første løb," sagde Helmut Marko ifølge Racingnews365.

"Der er er et møde til inden sæsonen starter, hvor vægten vil blive diskuteret. Lad os se, om der ikke kommer endnu en stigning på vægtgrænsen. Næsten alle hold kæmper med vægtproblemet."

Det er en fordel for Red Bull, at flere kæmper med samme problemer, da 8 ud af 10 hold skal stemme for et forslag, inden det kan blive ændret.