Saudi-Arabien har budt enormt milliardbeløb på Formel 1

21/01/2023 13:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Cristiano Barni ATPImages/Getty Images

Mest læste i dag

Saudi-Arabien har vist interesse i at købe hele Formel 1, og har afgivet et enormt bud, som dog er blevet afvist.

Det er de færreste, der vil takke nej, hvis de bliver tilbudt 135 milliarder kroner. Alligevel er det netop, hvad Liberty Media, der ejer Formel 1, har valgt at gøre.

Havde de sagt ja til en overførsel på det enorme beløb, ville det have betydet, at Formel 1 ville blive overdraget til den saudiarabiske kronprins Mohammed bin Salman.

Ifølge Bloomberg kom der sidste år et bud fra den saudiarabiske fond Public Investment Fund (PIF), der betyder, at de forsøgte at købe sig til det fulde ejerskab over Formel 1.

På trods af, at der er tale om et enormt beløb, valgte Liberty Media at sige nej. Havde de solgt Formel 1, ville det ellers have sikret dem et stort overskud, da de selv købt sporten for omtrent 30 milliarder kroner tilbage i 2017.

Selvom de ikke fik den bedste start på deres forsøg på at købe Formel 1, er det ikke noget, der har afskrækket PIF, der er både ejet og kontrolleret af den saudiarabiske stat og kronprins Mohammad bin Salman.

Ifølge Bloomberg er der nemlig fortsat stor interesse i at købe den verdensomspændende sport, men nu ved PIF, at det vil kræve, at de er klar til at betale mere end de 135 milliarder kroner, de har budt i forvejen.

Efter sigende skulle deres forsøg på at købe sig til ejerskabet af Formel 1, være blevet udset til at være den næste store brik i deres sportswashing-kampagne.

Det er noget, som de har været i gang med i flere år, hvilket blandt andet har ført til, at de har købt den engelske Premier League-klub Newcastle.

Ikke nok med det, så er det også Saudi-Arabien, der står bag den nye udbryderturnering LIV Golf. Derudover har de også betalt store summer for at sikre, at de kunne lægge grund til store boksekampe.

Ydermere har der angiveligt også være statslig involvering, da Al Nassr skulle sikre sig en kontrakt med Cristiano Ronaldo.