Schumacher peger på F1-kører: Han bliver Max Verstappens holdkammerat

Af: Nicolai Busekist

|

01/09/2023 12:12

Der har længe været tvivl om, hvorvidt Sergio Perez fortsat vil være Red Bull-kører næste år. Flere kørere er blevet sat i forbindelse med hans sæde på grund af dårlige resultater.

Mest læste i dag

Tidligere Formel 1-kører Ralf Schumacher mener, at Max Verstappen får lov til at vælge sin egen holdkammerat hos Red Bull. Den tyske ekspert mener desuden, at det er meget sandsynligt, at valget ender med at falde på Lando Norris.

Schumacher er af den opfattelse, at Verstappens store betydning for holdet gør, at han selv kan vælge sin næste holdkammerat. Derfor kan det ikke afvises, at det ender med, at Sergio Perez får sparket før tid. Han har dog kontrakt i den kommende sæson.

Verstappen og Norris er gode venner, og den britiske kører har flere gange bevist, at han er en stærk kandidat til én dag at vinde et verdensmesterskab.

Og ifølge Schumacher kan det faktisk ende med, at han får en god chance for dette. Den tyske tidligere Formel 1-kører mener nemlig, at der er en chance for, at han kan skifte McLaren ud med Red Bull i næste sæson.

"Jeg kan allerede forestille mig, at Lando Norris bliver Verstappens nye holdkammerat. De to ser ud til at være gode venner," skriver Schumacher i sin klumme for Sky Germany.

Schumacher forklarer også, at det ikke er usædvanligt, at Formel 1-mestre kan have indflydelse på holdbeslutninger. Han påpeger, at det blandt andet var tilfældet for Ayrton Senna samt hans bror, Michael Schumacher.

"Jeg går ud fra, at Verstappen i sidste ende kommer til at bestemme, hvem der skal være hans holdkammerat. Dette er ikke noget usædvanligt. Det eksisterede allerede for Senna, og min bror havde også denne ret," skriver han.

"Hvis en kører som Verstappen bidrager så meget til holdets succes, synes jeg også, det er godt at holde ryggen så fri som muligt."

Han insisterer også på, at han er overbevist om, at Perez' tid hos Red Bull snart vi være slut. Det skyldes selvfølgelig, at den mexicanske kører overhovedet ikke har været på niveau med sin holdkammerat i denne sæson.

Tidligere har Red Bull-teamchef Christian Horner dog afvist, at de har planer om at fyre Perez forud for den næste sæson. Om han og Red Bull-rådgiver Helmut Marko kommer til at holde deres ord om dette, kommer tiden naturligvis til at vise.