Stor regelændring forud for weekendens Grand Prix: Løbsdirektør deler overraskende melding

Af: Emil Martesen

|

22/09/2023 16:00

Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images
Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images
En stor regelændring vender tilbage, igen ...

Mest læste i dag

I en sport, hvor hvert sekund tæller, har FIA's race-direktør Niels Wittich genindført en kontroversiel regel før der tages hul på det japanske Grand Prix, der løber af stablen i weekenden.

Og race-direktøren lægger heller ikke skjul på, at humlen er, at sikkerheden altid er i forreste række, når diverse Grand Prix løber af stablen:

"For sikker og velordnet afvikling af begivenheden, bortset fra under ekstraordinære omstændigheder, som accepteres som sådan af stewarderne, enhver kører, der overskrider den maksimale tid fra den anden Safety Car linje til den første Safety Car-linje på ENHVER omgang under og efter afslutningen af ​​kvalifikationssessionen, inklusive in-laps og out-laps, kan anses for at gå unødvendigt langsomt".

Kort fortalt bliver reglen om maksimal tidsfrist for alle omgange i kvalifikationen forud for det japanske grandprix genimplementeret.

Reglen så første gang dagens lys, da den blev introduceret ved det Italienske Grand Prix for at forhindre farlige situationer på grund af langsom kørsel.

Men den blev ikke anvendt i Singapore, hvor flere kørere, herunder Max Verstappen, blev undersøgt for påstået hindring.

Og genindførelsen af denne regel kan have vidtrækkende konsekvenser for sporten, især hvis den bliver permanent. Det vil kræve, at teams og kørere omstrukturerer deres strategier, hvilket kan føre til en mere forudsigelig og måske mindre spændende sport.

Derfor er der for alvor lagt i kakkelovnen til en spændende weekend, når der i weekenden blændes op for det japanske Grand Prix. Her bliver det endnu engang spændende at følge kørerene og ikke mindst genindførslen af den kontroversielle regel.