Teamchef raser: 'Det bliver bare fejet under gulvtæppet'

Af: Nicolai Busekist

|

17/11/2021 08:02

Mest læste i dag

Toto Wolff er ikke tilfreds med, hvordan situationen mellem Hamilton og Verstappen i Brasilien blev håndteret af stewards.

På trods af, at Lewis Hamilton endte med at løbe med sejren i weekenden, var Toto Wolff bestemt ikke tilfreds med situationen.

Tværtimod var han rasende over, at Hamilton blev diskvalificeret efter fredagens tidtagning, men især over situationen, hvor den unge hollænder kørte sig selv og rivalen af banen.

Det fik ham til at slå fast, at der ikke findes nogen gentlemen i Formel 1, og at diplomatiet har fået sin ende. Derfor har Mercedes tænkt sig at forfølge enhver teknisk eller sportslig fejl, der kan blive forfulgt.

Sådan lød ordene fra Mercedes-boss Toto Wolff søndag aften, og allerede tirsdag blev det understreget, at hans ord skulle tages seriøst.

Mercedes benytter nemlig deres ret til at få set på situationen igen 'i lys af nye beviser, som ikke var til rådighed, da stewards traf deres beslutning', skriver Ekstra Bladet.

Bliver beslutningen lavet om, kan det i værste fald betyde, at Max Verstappen bliver tildelt en gridstraf til næste weekends grandprix i Qatar.

Under løbet gjorde løbsdirektør Michael Masi og stewards ikke noget ved situationen, hvor Max Verstappen kørte både sig selv og Hamilton af banen, da rivalen forsøgte at overhale.

"Det var over grænsen og burde have udløst minimum fem sekunders straf. Det tror jeg, Max vidste, men det bliver bare fejet under gulvtæppet. Det er kun toppen af isbjerget og er latterligt," lød det fra Toto Wolff efter løbet.

Red Bull-boss Christian Horner var dog ikke enig med Toto Wolff, da han blot mente, at der var tale om to racer kørere, der kæmpede om en placering.

"Det er to gutter, som racer hårdt, og begge var af banen. Stewards traf den rigtige beslutning. Det er to kørere, som kæmper om et mesterskab med hård, men fair racing," sagde han.