Tyske bilgiganter klar til at indtage Formel 1

Af: Nicolai Busekist

|

08/01/2022 17:59

Mest læste i dag

De to tyske bilgiganter er klar til at blive motorleverandører til to teams fra 2026, og dermed gøre Mercedes selskab i den fineste motorsportsklasse. 

Audi og Porsche skulle efter sigende være klar til at gøre sit indtog i Formel 1 fra 2026, som motorleverandører til McLaren og Red Bull.

Det var rygtet tidligere på sæsonen, at Audi stod klar til at købe McLaren, men dette blev pure afvist. Men ifølge Formula1News skulle en aftale mellem Audi og McLaren være på plads.

De store aktionærer i McLaren skulle efter sigende være enige om et salg, og dermed sende teamet i Audis hænder. Audi venter kun på grønt lys fra deres ejer, Volkswagen.

Også Porsche er i snak om et indtog i Formel 1 som motorleverandør til Red Bull-teamet. Red Bull står lige nu selv for motoren, da deres aftale med Honda udløb i 2021. Men ifølge Formula1News står Honda stadig på sidelinjen med rådgivning og hjælp til Red Bull. 

Man troede i starten, at de tyske bilgiganter ville lave et selvstændigt team i Formel 1 ligesom kollegerne fra Mercedes. Men de har i stedet valgt at fokusere på at levere motorkraft til eksisterende teams.

Det rygtes i øvrigt, at Audi vandt buddet om McLaren foran en anden tysk bilgigant; BMW. McLaren har i forbindelse med corona lidt store tab, og kom ud af 2020 med et underskud på over 1 milliard kroner. Aktionærerne har derfor set et salg til Audi som en udvej.