Uønsket statistik: Charles Leclerc fortsætter dårlig stime

04/08/2023 05:47

|

Nicolai Busekist

Foto: Jared C. Tilton/Getty Images

Mest læste i dag

Charles Leclerc har ikke gang i den bedste stime i denne sæson, men den kan ende med at blive endnu værre.

Ferrari-kører Charles Leclerc sikrede sig endnu en pole-position ved Belgiens Grand Prix, selvom han ikke var først over målstregen.

Leclerc havde en ganske fortrinlig weekend på Spa. Han endte med at slutte bag de to Red Bull-kørere. Meget mere kan man som hold eller kører ikke tillade sig at forvente i denne sæson.

Den 25-årige racerkører startede på P1, selvom det ikke var ham, der var først over stregen i kvalifikationen.

Det var derimod Max Verstappen, der var det, men valgte efterfølgende at skifte sin gearkasse. Det var den femte i denne sæson, og derfor fik han en straf på fem placering.

Det var gode nyheder for Leclerc, der derfor kunne glæde sig over at starte forrest i søndagens løb. Bag sig havde han Red Bull-kører Sergio Perez, som hurtigt fik overhalet Ferrari-køreren.

Mexicaneren havde ganske enkelt bare mere fart i sin bil, og der var derfor ikke noget, som Leclerc kunne stille op.

Selvom det pludselig åbnede op for, at løbet faktisk kunne få en anden vinder end Verstappen, fik hollænderen lavet om på dette. Han startede på P6, men endte alligevel med at være første mand over stregen.

Faktisk skulle han kun bruge 17 omgange til at køre sig fra P6 til P1. Denne placering formåede han at holde fast i helt frem til slutningen af løbet, og han tog derfor sin ottende sejr i træk.

Leclerc fortsatte også sin stime, om end den ikke var helt så positiv, som Verstappens. Det var nemlig niende gang i træk, at det ikke lykkedes ham at vinde et løb, selvom han var startet på pole-position. Det skriver mediet GPFans.

Ferrari-køreren ligger nummer fem i den samlede stilling med i alt 99 point. Han er på niveau med Mercedes-kører George Russell, mens han har et forspring på syv point ned til holdkammeraten Carlos Sainz.

Dette har ikke været den bedste sæson for Ferrari, der har haft svært ved at blande sig i toppen. Det har betydet, at de i skrivende stund er nummer fire i konstruktørmesterskabet bag Red Bull, Mercedes og Aston Martin.