Verstappen med kritik: Bryder mig ikke om disse baner

Af: Nicolai Busekist

|

28/11/2022 09:56

Mest læste i dag

Det er ikke alle løb i løbskalenderen, som hollandske Max Verstappen er lige stor fan af. Han mener nemlig ikke, at bilerne er skabt til at kører i gadebaner.

Max Verstappen har et håb om, at de forskellige gadebaner ikke er en del af løbskalenderen i Formel 1 i fremtiden.

Den dobbelte verdensmester er ikke fan af disse baner, og har aldrig været det. Det er dog kun blevet værre med de nye regler og biler, lyder det fra den unge hollænder.

Det ser dog ikke ud til, at det er et ønske, han får opfyldt, da der fortsat er aftaler med både Monaco, Jeddah, Miami og Baku, selvom Verstappen mener, at bilerne ikke egner sig hertil .

Selvom han flere gange har bevist, at han har evnerne til at præstere på disse baner, er det dog ikke ensbetydende med, at han er blevet mere begejstrede for dem.

Det handler i høj grad om, at Red Bull-stjernen ikke mener, at de nye biler egner sig til at køre rundt i de smalle gader.

"For tung, for stiv og du kan ikke klare kerben mere. Bilerne er bare ikke bygget til det," sagde han i et interview med Formule1.nl.

Derfor håber den hollandske stjerne på, at det bliver lavet om i fremtiden, at der skal være disse baner med i løbskalenderen. Det er dog ikke noget, der når at blive lavet om til næste sæson.

"Formel 1-biler er virkelig ikke lavet til det. Jeg kan slet ikke lide gadebaner længere," lød det også fra ham.

Han forklarede også, at han godt kan forstå, at det ser godt ud, når de hurtige Formel 1-biler kører rundt på gaderne i f.eks. Monaco eller Baku, som begge har været med i kalenderen i mange år.