Williams stikker af: Kan koste Kevin Magnussens hold dyrt

29/08/2023 11:17

|

Nicolai Busekist

Foto: Dan Istitene/Getty Images
Det kan ende med at koste Haas dyrt, at Williams har hente vigtige point til VM-stillingen.

Mest læste i dag

Det gik ikke godt for Haas i Holland, men faktisk kunne det være gået endnu værre for det amerikanske hold.

Alexander Albon, der kører for Williams, endte med at køre over målstregen som nummer 8. Det kunne have været bedre, da han havde kvalificeret sig som nummer fire.

I lang tid lå han på en 6.-plads, og det så ud til, at han godt kunne holde den hjem. Det gjorde han ikke, og det bør være til stor glæde for Haas, der kan tabte stort på, at Williams har fremgang.

Haas og Williams er begge med i kampen om at få en samlet 7.-plads i konstruktørmesterskabet. Måske kan det lyde næsten bizart, at det er noget, der er værd at kæmpe om, men i Formel 1 er det.

Det er naturligvis ikke uden grund, at det forholder sig på denne måde. Tværtimod handler det om penge. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor en pose penge holdene får, alt afhængigt af, om de slutter som nummer 7 eller 8 i konstruktør-VM, når sæsonen er ovre.

Ifølge Ekstra Bladet er det intet mindre end 12 millioner dollars, der skiller de to pladser fra hinanden. Med andre ord, så er det 80 millioner danske kroner, man som hold må vinke farvel til, hvis man indtager en 8.-plads fremfor en 7.-plads.

Derfor bør der ikke være nogen tvivl om, at det helt afgjort er noget, der er værd at kæmpe for. Og lige nu er det Williams, der er i den bedste position til at løbe med den vigtige plads. De er foran med fire point, men flere point forventes at være på vej.

I den kommende weekend går turen til Autodromo Nazionale Monza i Italien, hvor Williams har vist sig at være stærke. Derfor har de også gode chancer for at hente point på denne bane.

Efter løbet gjorde Kevin Magnussen det klart, at de har brug for mere fart i deres bil, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at kunne kæmpe med om pladserne i top-10.

"Vi viste, at vi gør vores bedste og går efter det, når der er en mulighed. Men vi skal bruge mere fart," sagde den dansker racerkører ifølge Ekstra Bladet.

Det samme lød det fra teamchef Günther Steiner, der mener, at de fik det maksimale ud af løbet, selvom de ikke fik point med fra Holland.

"Når det er tørt, er vores fart ikke god nok lige nu, men jeg synes, at vi fik det maksimale ud af det i løbet. Det er, hvor vi er," sagde han.