Brooks Koepka rasler ned: Sker for første gang i 10 år

Af: Nicolai Busekist

|

15/03/2023 09:31

Mest læste i dag

Brooks Koepka er en blandt flere stjerner, der valgte at skifte fra PGA Tour til LIV Golf, hvilket nu har fået konsekvenser for ham.

For første gang i næsten 10 år, er golfstjernen Brooks Koepka ikke at finde blandt de 100 bedste golfspillere i verden. Det er en direkte konsekvens af hans skifte til LIV Golf.

Den 32-årige stjerne var en blandt flere, der valgte at forlade PGA Tour til fordel for LIV Golf sidste år, men han har haft begrænset succes, siden sit skifte.

Efter skiftet til LIV Golf, er det kun blevet til en enkelt sejr for Koepka, der løb med den samlede sejr ved Jeddah Invitational tilbage i oktober sidste år.

Det var dog det eneste tidspunkt, hvor det for alvor gik godt for Koepka, der ikke formåede at slutte i top-10 ved ti andre turneringer.

På grund af sit skifte til LIV Golf, har det været begrænset, hvad den amerikanske stjerne har haft af muligheder i forhold til at optjene point til ranglisten.

Sidste år tog han derfor kun del i tre turneringer, der kunne give ham point til ranglisten, hvilket har betydet, at han i løbet af de sidste år er raslet ned på listen.

I februar 2020 kunne han for første gang bryste sig af at ligge nr. 1 på listen, men siden da er det kun gået én vej. I dag er han på 102. plads, og er fulgt i samme fodspor som andre LIV-spillere, der også er raslet ned på listen.