Efter kontroversielt skifte: Forbund dropper samarbejde med golfstjerne

Af: Nicolai Busekist

|

23/09/2022 07:56

Mest læste i dag

Det svenske golfforbund har ikke længere lyst til at samarbejde med Henrik Stenson. Det skyldes hans skifte til turneringsserien LIV Golf.

Golfstjernen Henrik Stenson er en blandt mange golfspillere, der har skiftet PGA Tour ud med LIV Golf. Og for flere af dem, har det fået konsekvenser.

Det har det nu også fået for den 46-årige Henrik Stenson. Det har nemlig kostet ham et samarbejde med det svenske golfforbund.

"Vi synes ikke længere, at Henrik kan være et forbillede for svenske golfjuniorer," siger Gunnar Håkansson, der er generalsekretær i forbundet, ifølge TT.

Det er dog ikke en beslutning, der er blevet taget fra den ene dag til den anden. Derimod er det noget, der har været diskuteret i flere måneder.

Allerede da han meldte ud, at han var en blandt mange golfstjerner, der havde valgt at slutte sig til den saudiarabisk finansierede turneringsserie, startede diskussionerne.

"Vi er kommet frem til, at vi ikke fornyer samarbejdet med Henrik i 2023-sæsonen. LIV-touren strider mod det idrætslige økosystem, som vi tror på," lyder det også.

Det er dog ikke det eneste punkt, hvor Henrik Stenson har fået at føle, at han har valgt at slutte sig til LIV Golf.

Det gjorde han også i juli, hvor han blev vraget som kaptajn for det europæiske Ryder Cup-hold, hvilket ifølge Ritzau skete af samme årsag.