Golflegende trækker sig

Af: Nicolai Busekist

|

15/05/2022 12:00

Mest læste i dag

Han kommer ikke til at være en del af næste uges PGA Championship, der bliver spillet i Tusla i Oklahoma.

Den 51-årige Phil Mickelson blev den ældste major-vinder i historien sidste år, da han vandt PGA på Kiawah Island, og dermed også sikrede sig sin sjette major-titel i karrieren.

Han har dog ikke spillet professionelt golf siden februar, hvor han kom i modvind efter kommentarer om den Saudi-støttede LIV Golf-serie. Han missede efterfølgende Masters for første gang i 28 år.

Hans kommentarer har ført til, at han har mistet sponsorer og har svækket sit omdømme. Han kritiserede nemlig det saudiarabiske regime, men forsøgte alligevel at bruge involvering i en golfsuperliga med støtte fra Saudi-Arabien til at få indflydelse på PGA Touren.

Han var blevet nævnt som en del af det 156 mand store felt til årets anden major, der bliver spillet på Southern Hills mellem den 19. maj og den 22. maj. Sådan bliver det dog ikke, skriver BBC.

"Vi er netop blevet informeret om, at Phil Mickelson har trukket sig fra PGA Championship," skriver PGA of America på Twitter.

"Phil er den forsvarende mester og er i øjeblikket berettiget til at være PGA-livsmedlem, og vi ville have budt ham velkommen til at deltage. Vi ønsker Phil og Amy alt det bedste og ser frem til hans tilbagevenden til golf."

Australske Greg Norman står i spidsen den saudi-finansierede LIV Golf-turnering med 255 mio. dollars i præmiepenge, hvor den første af otte turneringer finder sted i Centurion Club, nær London, i juni.

Norman har sagt, at han forventer at annoncere nogle af spillerne i næste uge. Mickelson, Sergio Garcia og Lee Westwood er blandt de spillere, der søgte tilladelse fra PGA Touren til at spille, men har fået forbud mod at gøre dette.