Golfstjerne trækker sig fra PGA Tour: Vil undgå sanktioner

Af: Nicolai Busekist

|

06/06/2022 12:00

Mest læste i dag

Den kendte golfspiller har meldt ud, at han har besluttet sig for at trække sig fra PGA Tour, da han i stedet ønsker at deltage i LIV Golf Series, uden at blive sanktioneret.

Kevin Na er blevet den første golfspiller, der officielt har trukket sig fra PGA Tour, fordi han i stedet hellere vil spille for den saudi-finansierede LIV Invitational Series uden risiko for straf. Det skriver Mirror.

En lang række golfstjerner har annonceret, at de har besluttet at deltage i den indledende LIV-turnering, der vil blive spillet på Centurion Club i St. Albans.

Blandt andet har tidligere verdensetter Dustin Johnson samt store navne som Sergio Garcia, Lee Westwood og Martin Kaymer udtalt, at de vil være en del af den nye turnering.

PGA har dog gjort det klart, at enhver spiller, der deltager, vil blive sanktioneret. Det vil sige, at de ikke kan få lov til at deltage i golfens fire majors, hvis de deltager i de otte saudi-støttede turneringer.

"I 19 år har jeg spillet på PGA Tour, og jeg har elsket hvert minut af det. Jeg sætter pris på den platform, Touren har givet mig for at spille det spil, som jeg elsker," skriver Kevin Na på Twitter.

"Jeg vil gerne have friheden til at spille, hvor jeg vil, og at udøve min ret som fri agent giver mig den mulighed. Men for at forblive en PGA Tour-spiller, må jeg opgive min ret til at træffe disse valg om min karriere."

"Hvis jeg udøver min ret til at vælge, hvor og hvornår jeg spiller golf, så kan jeg ikke forblive en PGA Tour-spiller uden at stå over for disciplinærsager og retsforfølgning."

Han gjorde det også klart, at han håber, at PGA Touren én dag kan ændre sine regler, så han kan få lov til at deltage igen.