Golfstjerner scorer vilde beløb på LIV Golf: Så meget har de tjent

Af: Nicolai Busekist

|

01/11/2022 11:58

Mest læste i dag

LIV Golf har været genstand for enorm kritik i det seneste år, men flere golfstjerner nyder godt af deres skifte til den kritiserede golftour.

I løbet af 2022 har flere af golfsportens helt store navn valgt at vinke farvel til PGA Tour til fordel for LIV Golf.

Fælles for dem alle er, at de har været motiveret af penge. Der har nemlig været mulighed for at vinde enorme beløb ved de turneringer, der er blevet afholdt af LIV Golf.

Ikke nok med det, så er der også flere af de store navne, der har valgt at skifte PGA Tour ud med LIV Golf, der er blevet betalt et fyrsteligt beløb for at gøre dette.

Hvad mange dog finder problematisk ved den nye golftour er, at det ikke er hvem som helst, der står for at finansiere den. Derimod er der tale om Public Investment Fund, der er en statsejet saudiarabisk investeringsfond.

Da det er en golftour, der finansieres af saudiarabiske milliarder, har der været kritik af, at den bruges til 'sportswashing'.

At det er en omdiskuteret golftour, er dog ikke noget, der ændrer på, at der flere golfspillere, der har tjent store summer på den i denne sæson, hvilket du kan se herunder:

Dustin Johnson - £30.7m

Branden Grace - £14.5m

Peter Uihlein - £11.2m

Patrick Reed - £10.6m

Talor Gooch - £9m

Brooks Koepka - £7.2m

Charl Schwartzel - £7.1m

Pat Perez - £7m

Cam Smith - £6.4m

Eugenio Lopez-Chacarra - £6m

Dustin Johnson, som har sikret sig flest præmiepenge, er angiveligt også blevet betalt en stor sum penge for at skifte til LIV Golf. Det eksakte beløb er dog ikke kendt.