Rory McIlroy reagerer på chokerende nyhed

Af: Nicolai Busekist

|

08/06/2023 06:21

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at Rory McIlroy har været en stor kritiker af LIV Golf. Nu er den kritiserede golftour blevet fusioneret med PGA Tour og DP World Tour. 

Tirsdag kom det frem, at LIV Golf er blevet fusioneret med PGA Tour og DP World Tour. I kølvandet på denne nyhed, har manges øjne været rettet mod Rory McIlroy. 

Han er en af de største stjerner i sporten, og har været hård i sin kritik af LIV Golf. Det indebærer også at have udtalt kritik af de spillere, der skiftede til den golftouren, der er finansieret af saudiarabiske penge. 

På trods af dette, har han onsdag udtalt, at fusionen vil gavne golfsporten på den lange bane. 

"Hvis jeg ikke tænker på mig selv og kigger på det større billede ti år ude i fremtiden, så tror jeg i sidste ende, at det her bliver godt for professionel golf," sagde han onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP. 

Han forklarede også, at han mener, at det kan forene sporten samt sikre den økonomiske fremtid. 

Inden længe kan McIlroy igen ende med at spille mod flere af de spillere, som han har kritiseret voldsomt, fordi de tog imod store pengesummer fra LIV Golf. 

Idéen med den nye fusion er, at man helt lægger LIV Golf-turneringerne i graven efter i år. Det betyder, at spillerne fra næste år vil vende tilbage til enten PGA Tour eller DP World Tour. 

Selvom der er opnået enighed om en fusion, mener McIlroy ikke, at spillerne skal slippe uden en form for konsekvens. 

"Dem, der forlod PGA Touren, gjorde skade på denne tour og lagde sag an imod den. Så vi kan ikke bare byde dem velkommen tilbage. Det kommer ikke til at ske," sagde han. 

De mange retssager, der har været på kryds og tværs, er desuden blevet langt i graven som følge af fusionen.