Udskældt golfturnering fortsætter med at vokse

Af: Nicolai Busekist

|

29/07/2022 09:42

Mest læste i dag

LIV Golf har delt vandene, men alligevel fortsætter turneringen med at vokse. Og næste år bliver den endnu større.

Næste år kan de i alt 48 spillere, der har valgt at slutte sig til LIV Golf, tage del i 14 turneringer, der får en samlet præmiepulje på intet mindre end 2,9 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Onsdag blev planerne for næste års turnering offentliggjort af folkene bag turneringen, som har finansiel støtte med fra Saudi-Arabien.

Der er endnu ikke blevet frigivet datoer for, hvornår de nye turneringer vil blive spillet. De har dog meddelt, at der vil blive spillet turneringer i både Nordamerika, Latinamerika, Australien, Europa, Asien og Mellemøsten.

Det vidner også om, at LIV Golf ikke har i sinde at holde sig til det niveau, de er på i år, hvor de afholder otte turneringer med en præmiepulje på 1,8 milliarder kroner.

Det hele lyder naturligvis meget godt for de golfspillere, der deltager. LIV Golf giver nemlig ikke blot konkurrence til PGA Tour, men tilbyder også store præmiepuljer.

Problemet er blot, at det hele er gjort muligt af LIV Golfs økonomiske støtte fra den offentlige saudiarabiske investeringsfond – og det er ikke noget, der er faldet i god jord hos alle.

Det skyldes blandt andet, at Saudi-Arabien er kendt som et land, der på flere punkter overtræder menneskerettighederne.