Håndboldherrerne får stor økonomisk gevinst efter VM-triumf

Af: Nicolai Busekist

|

19/06/2023 07:40

Mest læste i dag

De danske håndholdherrer VM-guld, og den store triumf sikrer også hver af de 20 spillere en stor pose penge.

Til trods for, at det næppe er pengene, der har været drivkraften bag den store VM-triumf, er der alligevel en stor pose penge på vej til de danske håndboldherrer.

Derfor kan de ikke blot glæde sig over, at de kan skrive en VM-titel på sit CV. De kan også glæde sig over, at deres bankkonto kommer til at få et nøk op i den kommende tid.

Ifølge Ekstra Bladet kan hver af de 20 spillere, der har været i aktion under dette års VM, se frem til at få en gevinst på 220.000 kroner, foruden den guldmedalje, de fik om halsen søndag aften.

Det vil sige, at der økonomisk set ikke er mere at hente i år, end de danske håndboldherrer sikre sig VM-titlen i Kairo for to år siden.

Den samlede udbetaling fra Dansk Håndbold Forbund vil ikke blive fordelt til spillerne ud fra antal spillede minutter, antal mål scoret eller deslige.

Derimod er det helt ligetil, hvordan de mange penge kommer til at blive fordelt. Alle og enhver får nemlig en lige stor andel af pengene, uanset om man kun har haft få minutter på banen eller har spillet fuld tid i alle ni kampe.

Læs også: Håndbold i TV

Af denne grund kan en spiller som Lasse Møller, der desværre måtte trække sig på grund af en skade tidligt i slutrunden, se frem til at få lige så mange penge som de spillere, der var med i finalen.

Også i 2019 fik de danske håndboldherrer en solid pose penge, da de vandt over Norge i VM-finalen foran mere end 15.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning.

Dengang var beløbet faktisk en smule højere, men det skyldes kun, at der tilbage i 2019 var to færre spillere i truppen, hvilket betød, at hver spiller kunne tage en kvart million med sig hjem efter VM.