Premier League-klubben Newcastle har fået flere penge at købe ind for. Intet mindre end 600 millioner kroner er nemlig blevet overført til kontoen i den engelske klub.

Fodboldklubben har meddelt, at dens ejere, som bl.a. er en  saudiarabisk fond, har valgt at indbetale hele 70,4 millioner pund til klubbens konto. Det svarer til lige knap 600 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Conor McGregor hævder: Vil købe Premier League-klub

Det skriver Ritzau.

De mange penge er blevet indbetalt, da de skal bruges til betaling af deres opgraderede træningsfaciliteter og stadion. Hertil har klubben også hentet stjerner til holdet, ligesom der er blev hentet direktører til klubben, der skal stå for den kommercielle del.

En stor del af pengene kommer fra Public Investment Fund, der er en investeringsfond, der er ejet og kontrolleret af den saudiarabiske stat og kronprins Mohammad bin Salman.

Det var denne fond, der stod i spidsen for opkøbet af den engelske klub sidste år. Siden da har de flere gange smidt penge i klubkassen, hvilket er blevet til omtrent fire milliarder kroner i alt.

Det er dog ikke uden grund, at der bliver spyttet store summer penge i den engelske klub. Derimod handler det om, at de har et mål om at kunne konkurrere på det højeste niveau.

“Vi er i begyndelsen af en langsigtet plan, som går på at opbygge en klub, der kontinuerligt kan konkurrere på det højeste niveau i England og Europa,” siger Newcastle-direktør Darren Eales ifølge Ritzau.

LÆS OGSÅ: Djokovic’ kone taler ud om mystisk drikkedunk

Desuden stiller han en garanti ved, at man ikke overskrider de gældende Financial Fair Play-regler, men at man derimod udbygger såvel klubbens forretning som spillertruppen i overensstemmelse med reglerne.