Efter kollaps: NFL ændrer reglerne

Af: Nicolai Busekist

|

07/01/2023 12:06

NFL

Mest læste i dag

Efter Damar Hamlins kollaps på banen, har NFL besluttet at ændre reglerne i slutspillet for den ene halvdel af ligaen.

Fredag har NFL stemt for at ændre reglerne i slutspillet for den ene halvdel af ligaen, AFC. Det sker som følge af aflysningen af kampen mellem Buffalo Bills og Cincinatti Bengals.

Sådan lyder det fra nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

Mandag blev en kamp mellem Bills og Bengals, der var en del af den regulære sæson, først udskudt, men senere helt aflyst. Det skyldes, at Bills-spiller Damar Hamlin fik hjertestop på banen.

Siden er det kommet frem, at den 24-årige stjerne er i bedring, og at han selv trækker vejret. Hertil har han også været i stand til at tale med sine pårørende samt sine holdkammerater, som han har talt med via FaceTime.

Det faktum, at der er to hold, der ikke når at spille lige så mange kampe som resten af holdene i ligaen, har nu fået NFL til at ændre sine regler for, hvem der får hjemmebanefordel i en række af kampene i AFC-slutspillet.

Fredag har NFL stemt for en ny løsning, der gør, at AFC-finalen, der giver vinderen en billet til Super Bowl, bliver spillet på en neutral bane, men dog kun under visse scenarier.

Normalt bliver en hjemmebanefordel givet på baggrund af, hvordan et holds vundne og tabte kampe har fordelt sig i løbet af sæsonen.

Men i et tilfælde, hvor Bills eller Bengals kvalificerer sig som udehold til AFC-finalen, vil kampen blive rykket til en neutral bane, lyder det fra nyhedsbureauet dpa.

Det er en beslutning, der er blevet truffet og indført meget hurtigt, da den er truffet forud for den sidste spillerunde i den regulære sæson.

Desuden kan hjemmebanefordelen i en potentiel kamp i wildcardrunden mellem Bengals og Baltimore Ravens blive afgjort ved plat eller krone, såfremt Ravens vinder kampen mellem de to hold denne weekend, og Los Angeles Chargers slår Denver Broncos.