Flytning af NFL-klub koster vildt milliardbeløb

Af: Nicolai Busekist

|

25/11/2021 11:56

Mest læste i dag

Det kan være dyrt at flytte en NFL-klub. Det står nu klart, efter Rams' flytning til Los Angeles, der har kostet mere end fem milliarder.

Los Angeles Rams og NFL må acceptere, at det er dyrt at flytte en hel NFL-klub.

Det blev slået fast, da der onsdag blev indgået et forlig i en sag, der har strukket sig over fire år. Det skriver Ritzau.

I 2016 besluttede Rams at rykke fra St. Louis til Los Angeles, hvilket ikke gav pluspoint hos hverken St. Louis, det pågældende distrikt eller stadionindehaveren.

Det resulterede i en retssag, hvor man nu har indgået et forlig. Her har Rams og NFL accepteret at betale en erstatning på 790 millioner dollars, hvilket svarer til mere end 5,2 milliarder kroner.

Det vides ikke, hvor stor en del af dette beløb, der skal betales af Rams. Af denne grund vides det heller ikke, hvor stor en del de øvrige 31 klubber i NFL skal smide på bordet.

Ifølge AFP er striden opstået, da det i ligaens regler fremgår, at en klub skal strække sig så langt som muligt (inden for rimelighedens grænser), for at blive i den by, hvor deres hjemmebane er.

I St. Louis mener man tilsyneladende ikke, at Rams har gjort alt, hvad de kan, for at blive i hjembyen.

Ritzau skriver, at byen på daværende tidspunkt brugt 18 millioner dollars på at nedsætte en gruppe, hvis eneste opgave var at forsøge at bevare NFL-holdet i byen.

Oprindeligt havde de lokale sagsøgere forlangt over en milliard dollars, men accepterede dog et mindre beløb, da man ønskede at undgå en retssag, der var sat til at begynde i januar.