OL-medaljevinder idømt mere end fem års fængsel

Af: Nicolai Busekist

|

12/11/2022 07:53

Mest læste i dag

Den tidligere professionelle svømmer, Scott Miller, kan se frem til at tilbringe mere end fem år bag tremmer.

I løbet af sin karriere som professionel svømmer, nåede Scott Miller at vinde både sølv og bronze ved OL.

Efter karrierens afslutning er det dog gået den forkerte vej for Miller. Det kulminerede, da han i februar sidste år blev anholdt, da politiet stormede hans hjem i forstaden Rozelle lidt uden for Sydney.

Her blev den 47-årige tidligere svømmer anholdt og sigtet for at have smuglet heroin og metamfetamin rundt i Australien. Ikke nok med det, så blev der også fundet hele 800 gram heroin i hans hjem.

Siden februar sidste år har han derfor ventet på at få sin dom, og den har han nu fået.

Torsdag blev han nemlig idømt en fængselsstraf på 5,5 år. Forud for domsafsigelsen, havde den tidligere svømmer erkendt sig skyldig, skriver Fox Sports.

Under retssagen kom det frem, at politiet havde overvåget ham i en længere periode. Dette havde de blandt andet gjorde ved at montere mikrofoner i hans bil.

Og det er ikke helt tilfældigt, at politiet valgte at aflytte og overvåge ham. Af australsk politi blev han nemlig anset for at stå i spidsen for et større narkosyndikat, der angiveligt havde til hensigt at smugle stoffer rundt i Australien med udgangspunkt i Sydney.

Til trods for, at han i sine unge dage kæmpede med mentale problemer, formåede den australske svømmer at vinde både sølv og bronze ved OL i 1996. Det gjorde han i henholdsvis  100 meter butterfly og 4x100 meter medley.