Daniil Medvedev sætter ord på skrækoplevelse under US Open-finale mod Novak Djokovic

Af: Emil Martesen

|

14/09/2023 18:00

Tennis
Foto: Tim Clayton/Getty Images
Foto: Tim Clayton/Getty Images
Nu sætter han ord på oplevelsen, der fandt sted under finalekampen mod Novak Djokovic.

Mest læste i dag

For nyligt blev der taget hul på Grand Slam-finalen US Open, hvor russiske Daniil Medvedev skulle krydse klinger med den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic.

Og selvom der ikke var meget at skrive hjem for Daniil Medvedev i kampens indledning, så fandt han takterne i andet sæt, hvor han dog stadig måtte se sig slået i tiebreak.

Men ondt skulle hurtigt blive værre, da tredje sæt løb af stablen.

For udover at være nede 2-0 på resultattavlen, så faldt Daniil Medvedev også hårdt ned på jorden og slog sin albue.

Det var et øjeblik der fik mange til at holde vejret - men ikke desto mindre viste den russiske tennisstjerne en urokkelig ånd, da han rejste sig op igen, klar til at fortsætte kampen:

"Ja, jeg følte intet. Faktisk, i det øjeblik jeg faldt, tænkte jeg, mand, det kunne have været ikke farligt, men jeg kunne have skadet mig selv. Så i måske 30 sekunder, et minut, tænkte jeg, gør det ondt, gør det ikke ondt", delte Daniil Medvedev i kølvandet på kampen ifølge tennisworldusa.

Men det var ikke kun faldet, der plagede ham.

Daniil Medvedev afslørede, at han også kæmpede med en anden smerte, der voksede som kampen skred frem:

"Der var et andet problem, jeg havde. I det tredje sæt voksede det, voksede det, voksede det, og samtidig, igen, sådan er tennis. Måske vinder jeg det andet sæt, og jeg tænker ikke på det andet problem, jeg havde. Smerten mindskes. Når du taber, øges smerten. Igen, jeg tabte bestemt ikke, fordi jeg havde en lille smerte i min venstre skulder", forklarede han.

Til trods for de fysiske udfordringer og et tab i finalen, viste Daniil Medvedev prøver på sin bemærkelsesværdige sportsånd og professionalisme. Han reflekterede over sine valg under kampen, især i det andet sæt, hvor han følte, han spillede sit bedste, men alligevel ikke vandt:

"Åh, fortrydelser, helt sikkert. Skulle have vundet det. Skulle have vundet det, men nogle gange er tennis ikke så let", sagde han med en vis melankoli efter kampen.