Djokovic har fået afslag på ansøgning: Nu går guvernør ind i sagen

Af: Nicolai Busekist

|

08/03/2023 11:56

Mest læste i dag

Novak Djokovic har ikke mulighed for at deltage i den kommende turnering i Indian Wells, da han ikke er vaccineret.

Tennisturneringen i Indian Wells begynder onsdag aften. Det er en af de største turneringer i tennisverdenen, og bliver ofte kaldt 'den femte Grand Slam-turnering'.

Til trods for dette, kommer verdens nr. 1, Novak Djokovic, ikke til at deltage, da han ikke kan rejse ind i USA, fordi han ikke er vaccineret mod coronavirus.

Det har fået Floridas guvernør, Ron DeSantis, til at gå ind i sagen, da han ønsker, at Djokovic kan deltage i Miami Open, som starter kort tid efter Indian Wells rundes af.

Af denne grund har han sendt et brev til præsident Joe Biden, hvori han opfordrer præsidenten til at lade Djokovic rejse ind i landet.

"Dette afslag er uretfærdigt, uvidenskabeligt og uacceptabelt," lyder det fra DeSantis i brevet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Jeg opfordrer jer til at genoverveje. Det er på tide at lægge pandemipolitik til side og give det amerikanske folk, hvad de vil have - lad ham spille."

Djokovic havde indsendt en ansøgning om at få dispensation for kravet om at være vaccineret, så han kunne deltage i de to tennisturneringer.

Ifølge Florida-senator Rick Scott blev hans ansøgning dog afvist af amerikanske embedsmænd, hvorfor han officielt har trukket sig fra turneringen i Indian Wells. Det skriver Ritzau.